Vantaan ja Keravan alueen VPL:n ja SHL:n mukaiset kuljetukset

Tilaa kyyti soittamalla
0800 555 111

Tai tekstiviestillä 18116

Maksuton palvelu

FixuTaxi järjestää Vantaa-Kerava -alueella vammaispalvelulain (VPL) ja sosiaalihuoltolain (SHL) mukaiset kuljetukset 1.4.2020 alkaen yhtenä kolmesta palveluntarjoajasta.
Taksin tilauspalvelu on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa. Tältä sivulta löydät tarkemmat ohjeet taksin tilaamiseen. Tervetuloa kyytiin!

Tilaus- ja palautekanavat:

Tilaa kyyti soittamalla 0800 555 111

Tai tekstiviestillä 18116

Maksuton palvelu

Ohjeet Vantaa-Kerava -alueen (VPL ja SHL) taksin tilaamiseen

Taksimatkan voi tilata soittamalla numeroon 0800 555 111. Puhelu on maksuton ja tilauspalvelu on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa. Otathan kuljetuspalvelukorttisi ja osoitetiedot valmiiksi esille taksitilausta tehdessäsi. Näin nopeutat tilauksen tekoa. Tilaus voidaan myös tehdä lähettämällä tekstiviesti numeroon 0800 555 111 tai sähköpostilla osoitteeseen vantaakerava@fixutaxi.fi.

Kerro tilatessasi taksia:

  • Että maksu tapahtuu kuljetuspalvelukortilla. Ota kortti aina mukaan
  • Noutoaikaan ja -paikkaan liittyvät tiedot mahdollisimman tarkasti
  • Tieto mukaan tulevista apuvälineistä ja tarve autotyypistä (henkilöauto, esteetön autot)
  • Tieto kaikista mukana matkustavista henkilöistä
  • Avustamistarve
  • Avustajakoirasta
  • Muista erityistarpeista
  • Huomioithan, että vaikka tilaat henkilöauton, voit saada invataksin, jos sellainen on vapaana

Keskuksemme välittää henkilöauto- ja invatakseja. Mikäli mahdollista, tee tilaus viimeistään edellisenä päivänä. Jos tilaamaasi kuljetukseen tulee muutoksia tai kuljetuksesi jostain syystä peruuntuu, ilmoita niistä välittömästi tilausvälityskeskukseen.

Voit tilata yhdellä puhelulla useampia taksimatkoja: menomatkan, paluumatkan tai meno- paluumatkan, jos paluun ajankohta on ennalta tiedossa. Voit tilata samalla kertaa tiedossasi olevat matkat seuraavien kolmen kuukauden ajalle. Muistathan, että kuljetuspalvelukortti pitää olla aina mukana.

Huomioithan, että voit tilata taksin valitsemalla yhden tilausvälityskeskuksen/palveluntuottajan kerrallaan. Samaa matkaa ei voi tilata useammasta kuin yhdestä välityskeskuksesta. Matkan tilaus aiheuttaa jo yhden matkan katevarauksen. Eri matkoilla voit käyttää eri palveluntuottajan kyytejä eli esimerkiksi tilata seuraavan matkan halutessasi toisesta tilausvälityskeskuksesta.

Voit ottaa kyydin myös lähimmältä taksiasemalta tai kadulta. Varmista ennen matkan alkua, että kaupungin kuljetuspalvelukorttia on mahdollista käyttää autossa ja, että kuljettaja soittaa kyydin aloituksesta tilausvälityskeskukseen. Kaikki kyydit toteutetaan tilausvälityskeskuksen kautta.

Tilausvälityskeskukseen antamiasi tietoja ei käytetä muuhun, kuin matkan järjestämiseen ja matkakorvauksen käsittelyyn.

Taksimatkan maksaminen

Pidä kuljetuspalvelukortti aina mukana taksilla matkustaessasi. Henkilöllisyys tulee todistaa pyydettäessä. Korttia voi käyttää vain, kun olet itse mukana matkalla. Kortilla on tiedot matkaoikeuksista, omavastuun suuruudesta sekä mahdollisesta inva- tai palvelulisästä.

Kuljetuspalvelukortti annetaan kuljettajalle ennen matkan alkamista, jotta kuljettaja voi varmistaa matkustusoikeuden ja kortin voimassaolon. Matka maksetaan kortilla niin, että auton maksupääte lukee kortin tiedot. Taksamittarin osoittama omavastuuosuus maksetaan pääsääntöisesti taksissa. Mikäli kortilla maksaminen ei teknisistä syistä onnistu taksissa, kuljettaja ottaa kortilta seuraavat tiedot: kortin numeron, nimesi, syntymävuotesi ja kaupungin nimen. Lisäksi kuljettaja ottaa myös kotiosoitteen ja matkatiedot. Maksat tällöin matkasta vain omavastuuosuuden. Mikäli kortti ei toimi, voi syynä olla myös kuljetuspalvelupäätöksen voimassaolon päättyminen. Tällöin asiakas maksaa matkan itse.

Jos kortti ei ole matkaa tehdessä mukana, asiakas maksaa matkan hinnan itse kuljettajalle. Voit hakea jälkikäteen korvauksen matkasta toimittamalla taksikuitin kaupungille. Kuitissa on oltava matkan lähtö- ja kohdeosoite sekä kuljettajan allekirjoitus.

Kuljetuspalvelukortin matkustusalueet

Voit matkustaa vammaispalvelulain mukaisella Keravan kuljetuspalvelukortilla vapaa-ajanmatkoja Keravan lisäksi lähikunnissa: Tuusula, Sipoo, Vantaa ja Järvenpää. Vastaavasti Vantaan kuljetuspalvelukortilla voit matkustaa Vantaan lisäksi lähikunnissa: Helsinki, Espoo, Kauniainen, Kerava, Tuusula, Nurmijärvi, Sipoo, Järvenpää. Lue tarkemmin alueohjeistuksesta, sosiaalihuoltolain mukaisista kuljetuspalveluista ja niiden korvauskatoista kaupunkien sivuilta.

www.kerava.fi
www.vantaa.fi

Valimotie 21,
00380 Helsinki

Tilaa taxi 24/7