Helsinki-Vantaan lentoaseman taksipalveluiden kilpailutus on saatu päätökseen ja tämän myötä Helsinki-Vantaalla toimivat sopimustaksit ovat 1. tammikuuta 2022 alkaen FixuTaxi (Mankkaan Taksi Oy), Taksi Helsinki Oy ja Menevä Oy. FixuTaxi aloittaa uudessa terminaalissa kaistalla numero 1.

‒ Taksipalvelut ja niiden laatu ovat hyvin tärkeitä asioita lentoasemalle. Sujuvat taksipalvelut parantavat asiakaskokemusta ja sen takia haluamme varmistaa, että palvelutaso Helsinki-Vantaalla tukee Finavian tavoitteita, sanoo Helsinki-Vantaan lentoaseman maaliikenteen kehittämisestä vastaava johtaja Jukka Isomäki Finaviasta.

Finavia haluaa tukea liikenteen päästöjen vähentämistä. Finavia myöntää muun muassa nollapäästöisille autoille etuajo-oikeuden taksialueelle verrattuna korkeampipäästöisiin autoihin. Ympäristövastuullisuuden lisäksi tärkeä osatekijä kilpailutuksessa oli kuluttajahinta asiakkaille.

Kilpailuttamalla lentoaseman taksipalvelut, Finavia varmistaa, että:

  1. matkustaja voi valita taksin, joka ilmoittaa hintansa asiakkaalle näkyvästi taksiasemalla ja jolle on kilpailutuksessa määritelty enimmäishinta.
  2. taksiasemalla on aina saatavana takseja, myös yöllä ja ruuhka-aikaan.
  3. ajoneuvot ovat mahdollisimman vähäpäästöisiä ja kuljettajat palvelevat useammalla eri kielellä.
  4. takseja on lentoasemalla riittävästi ja liikennejärjestelyt ovat sujuvat.

Helsinki-Vantaan uuden terminaalin valmistuessa taksipalvelut siirtyvät paraatipaikalle

Tällä hetkellä taksipalvelut Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitsevat terminaali 1:n edessä. Kyseessä
on väliaikainen taksijärjestely ja uuden terminaalin avaamisen myötä taksiliikenne siirtyy joulukuun alussa terminaali 2:n välittömään läheisyyteen. Taksipalvelukilpailutuksen voittaneet yhtiöt aloittavat 1.1.2022 toimintansa terminaali 2:sta, sopimustakseille varatuilla kaistoilla. FixuTaxi aloittaa kaistalla numero 1 ja kyseessä on 3 vuoden sopimus.

HAE MUKAAN YKKÖSKAISTALLE!